Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > Diskuze: jak by se měla jmenovat nová obecní restaurace a jaké by se v ní mělo točit pivo?

Diskuze: jak by se měla jmenovat nová obecní restaurace a jaké by se v ní mělo točit pivo?



Rekonstrukce restaurace úspěšně pokračuje - otevření plánujeme na září / říjen, proto je potřeba mimo jiné vyřešit, jak se bude jmenovat a jaké v ní budeme točit pivo.

Zajímají nás vaše nápady, názory a návrhy, které můžete napsat do komentářů. O těch nejlepších / nejčastějších se bude později hlasovat v anketě.

restaurace


Komentáře

Přidat komentář
  • 4. 6. 2012 10:26
    Ivana
    Diskuze

    Proč né třeba zrovna obecní restaurace. A pivo tak to nemůžu posoudit, ale dosti se v okolí točí Polička.


  • 4. 6. 2012 21:43
    Jan
    Re: Diskuze

    Já nevím,ale obecní restaurace pro mě zní (komunisticky) :), nic vezlém,ale pojmenoval bych to např.:Pod rybníkem,nebo venkovská krčma,nebo (pohostinství Pod Stavidelem)....,prostě názvů je mnoho,ale hlavně ne obecní rest... :) a co se piva týče-Polička je velmi chutná,ale dal bych Černou horu 12 a gambrinus 10 ,ale to není na mě :P Oba dva pivovary se dají objednávat po 30l(neboli malé štěňata),aby se nekazila,dokud se nerozjede štamgáský kšeft :)


  • 27. 6. 2012 15:10
    Lucie
    Re: Diskuze

    Pod hrází a pod rybníkem už je to dost daleko.... Myslím, že expresivně znějící moderní názvy by působily na zdejší poměry jen trapně. Zavání to příliš urputnou snahou po originalitě. Nikdo nebude říkat, že jde "pod hráz"... Také jsem spíš pro něco jednoduchého. Odjakživa rozhlas hlásá "u horního pohostinství" a lidi byli zvyklí říkat, že jdou nahoru. A stejně tak by mohli na otázku, do jaké hospody jdou, odpovídat, že jdou do "obecní" nebo "opatovské". Aspoň to vyjadřuje, že ta hospoda je majetkem obce a ne soukromníka, který si neumí držet kvalitu. A jestli restaurace nebo hospoda? Jedno vyjadřuje spíše jídlo, druhé pití. Takže rozhodně jsem spíš pro hospodu :-D.


  • 10. 6. 2012 19:08
    Standa
    Diskuze

    Na Venkovskou krčmu to vypadá moderně, stačilo by "restaurace" nebo "hospoda" možno s přídomkem "Horní". Taky by to mohlo fungovat jako motorest s příslušným poutačem před křižovatkou. Co se týče piva tak Svijany nebo Polička.


  • 13. 6. 2012 12:52
    Jarda
    Jméno hospody

    Jo, myslím, že Horní hospoda by byla OK. A co se týká piva tak určitě ty Svijany 11


  • 14. 6. 2012 21:50
    Pepa
    Diskuse

    Jelikož jsem patriot navrhuji název Opatovský šenk, páč je třeba propagovat Opatov.. :-)
    Jo a např. dle mého úsudku je dobré pivo Budvar nebo zmiňovaný Gambrinus.


  • 15. 6. 2012 12:38
    lukáš
    diskuze

    název bych dal Opatovská hospůdka a pivo bych bral budvárek nebo plzínku


  • 18. 6. 2012 9:10
    Oťas
    diskuze

    když dobré pivo,tak budvar a když naše hospoda,tak Opatovská hospoda.


  • 10. 7. 2012 14:04
    renata
    u smrku nebo pod smrkem

    ve znaku obce máme dva symboly a to hada a smrk.u hada by to vypadalo jako u Petruňů.tak navrhuji smrk.


  • 11. 7. 2012 8:30
    jan
    horní pohostinství

    navrhuju to pojmenovat Horní pohostinství aspon bude všem jasný, kde to parkovistě je :D A pivo staropramen


  • 3. 8. 2012 22:25
    roman
    opatovský šenk

    opatovský šenk či opatovská hospoda asi ta první,
    a pivečko Svijany či Budvar a ta Plzen to by
    nemělo chybu


  • 9. 8. 2012 12:25
    Standa
    horní pohostinství

    jasně - Horní pohostinství, to znají všichni a pivíčko - zapoměli jste na Kozlika 11° - je dobrý a není drahý :-))


  • 29. 8. 2012 9:51
    Pavel
    Hospitium Superior

    Tj latinsky horní pohostinství. Je to ptákovina, ale pokud tam někdy má fungovat ubytování, těžko to nazývat šenk, výčep, krčma či hospoda, to evokuje zahulený kutloch smrdící pivem, kam se nikomu na jídlo a přespání nechce. Čili v názvu by mělo spíš zaznít cosi jako hostinec, pohostinství, restaurace. Při dané velikosti se na pivu hospoda neuživí, je třeba využít parkoviště a přitáhnout cesťáky a taky cyklostezku a přitáhnout v létě cyklisty. Těm se musí líbit název i pivo. K pivu - celoplošné pivovary nabízejí své jisté všude, na lokální piva se jezdí i z dálky. A Poličku 11 nikdo v Opatově netočí, i když je opravdu dobrá.


  • 31. 8. 2012 17:27
    Kibic
    v této chvíli nepodstatné

    Prátelé, s názvem bych si urcite v této chvíli hlavu nelámal, protože jedna vec je „papírový“ název provozovny a vec druhá, jaký název si hospoda ci restaurace vyslouží po nejaké dobe provozování. Potom by se název klidne mohl ustálit podle výparu z kuchyne na (Friták), podle vrchního na (U Zlodeje), podle bowlingové dráhy na (U Dvou koulí), místopisne (U Parkovište, U Jednoty). Na výrobu cedule je dle mého názoru casu dost. Pokud jde o pivo, myslím, že v ceské hospode by melo být dobré a ceské pivo a za ním ceský kapitál. Podivným europivum skupin Heineken a Anheuser Busch bychom nemeli dávat v Opatove šanci. Piva skupiny SAB Miller (JAR+USA) Prazdroj (dobrý a drahý) a Gambrinus (povestné Gécko jsme meli tu cest v „Zatáce“ nekolik let pít a bylo cím dál nepitelnejší, dražší) a skupiny Molson Coors (USA) Staropramen proste už „ceská“ nejsou. Budvar je název piva, potažmo i státní podnik, tedy majitel je stát, který naše dane rozdává v pochybných losovackách a výberových rízeních svým kamarádum – tohle prece nebudeme podporovat. Policka je meštanský regionální pivovar s levným pivem, tedy ano, ale za podmínky, že se pivo naucí varit, aby se dalo pít. Zbývá rodinný pivovar Bernard (ne levný ale dobrý), který splnuje podmínky (ceský a ceský kapitál) a jako bonus jeho majitel se etabluje jako neohrožený bojovník proti korupci. Já mám jasno. PS: V Opatove budou v blizke dobe uz ctyri nalevny, doufam ze alespon v jedne bude dobre pivo, abychom si na nej mohli s chuti zajit.